Již v minulém receptu na tuto původně francouzskou pochoutku jsem básnil nejen o chuti, ale i jednoduchosti receptu. Od té doby jsem jich několik podobných upekl. Jeden ale mezi nimi vyniká. Ten dnešní.
Navíc jsme si koupili novou Pečenku (remosku) a tak jsem ji chtěl hned vyzkoušet.
Jdeme na to.
Ingredience:
1 ks listové těsto
1 balení brokolice
250 g modrý sýr (Niva)
200 ml smetana (min.30% tuku)
4 ks vejce
pepř, sůl
sádlo (na vymazání pekáče)
Brokolici rozdělíme na malé růžičky a krátce ji spaříme ve vroucí vodě. Stačí 2 minuty. Slijeme a necháme řádně okapat až osušit. Zatímco nám brokolice osychá, pekáč (nádobu remosky) pečlivě vymažeme sádlem. Rozprostřeme listové těsto a obložíme brokolicí.
Brokolici posypeme nastrouhaným sýrem. V misce rozšleháme vejce společně se smetanou. Tuto směs osolíme a opepříme. Směs zalijeme do pekáče s vyskládanou brokolicí se sýrem.
Takto připravený quiche dáme péct do trouby na 180 stupňů na cca 40–50 minut. Přibližně stejnou dobu trvá upéct quiche v remosce.
Konzumovat můžeme jak teplý, tak studený. Skoro se mi zdá, že nejlépe vyniknou chutě, když quiche podáváte v pokojové teplotě.
Dobrou chuť.