Již v minulém receptu na tuto původně francouzskou pochoutku jsem básnil nejen o chuti, ale i jednoduchosti receptu. Od té doby jsem jich několik podobných upekl. Jeden ale mezi nimi vyniká. Ten dnešní.

Navíc jsme si koupili novou Pečenku (remosku) a tak jsem ji chtěl hned vyzkoušet.



Jdeme na to.

Ingredience:

1 ks                      listové těsto

1 balení               brokolice

250 g                   modrý sýr (Niva)

200 ml                smetana (min.30% tuku)

4 ks                      vejce

                            pepř, sůl

                            sádlo (na vymazání pekáče)

Brokolici rozdělíme na malé růžičky a krátce ji spaříme ve vroucí vodě. Stačí 2 minuty. Slijeme a necháme řádně okapat až osušit. Zatímco nám brokolice osychá, pekáč (nádobu remosky) pečlivě vymažeme sádlem. Rozprostřeme listové těsto a obložíme brokolicí. 



Brokolici posypeme nastrouhaným sýrem. V misce rozšleháme vejce společně se smetanou. Tuto směs osolíme a opepříme. Směs zalijeme do pekáče s vyskládanou brokolicí se sýrem.

Takto připravený quiche dáme péct do trouby na 180 stupňů na cca 40–50 minut. Přibližně stejnou dobu trvá upéct quiche v remosce.

Konzumovat můžeme jak teplý, tak studený. Skoro se mi zdá, že nejlépe vyniknou chutě, když quiche podáváte v pokojové teplotě.

Dobrou chuť. 

Jak hodnotíte tento příspěvek?

Klikněte na hvězdičky a ohodnoťte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Hodnotilo: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Okomentujte příspěvek



Nejnovější komentáře k příspěvkům

UVÍZLI JSME V SÍTÍCH :-)

80 stupňů, horkovzduch, 12 hodin a... chutnají skvěle! 👌 👨‍🌾 #muzemedoporucit #susenarajcata #uroda #zahradka #TaktoANO
80 stupňů, horkovzduch, 12 hodin a... chutnají skvěle! 👌 👨‍🌾 #muzemedoporucit #susenarajcata #uroda #zahradka #TaktoANO
80 stupňů, horkovzduch, 12 hodin a... chutnají skvěle! 👌 👨‍🌾 #muzemedoporucit #susenarajcata #uroda #zahradka #TaktoANO
80 stupňů, horkovzduch, 12 hodin a... chutnají skvěle! 👌 👨‍🌾 #muzemedoporucit #susenarajcata #uroda #zahradka #TaktoANO
80 stupňů, horkovzduch, 12 hodin a... chutnají skvěle! 👌 👨‍🌾 #muzemedoporucit #susenarajcata #uroda #zahradka #TaktoANO
80 stupňů, horkovzduch, 12 hodin a... chutnají skvěle! 👌 👨‍🌾 #muzemedoporucit #susenarajcata #uroda #zahradka #TaktoANO
před 1 měsíc
View on Instagram |
1/4
Zkusíme to usušit. 👨‍🌾 #rajcata #zahradka #uroda #TaktoANO
Zkusíme to usušit. 👨‍🌾 #rajcata #zahradka #uroda #TaktoANO
před 2 měsíce
View on Instagram |
2/4
Inspirativní způsob z @visitgouda, jak pořídit turistickou atrakci. 👍🏼 #sintjanskerk #netherlands
Inspirativní způsob z @visitgouda, jak pořídit turistickou atrakci. 👍🏼 #sintjanskerk #netherlands
Inspirativní způsob z @visitgouda, jak pořídit turistickou atrakci. 👍🏼 #sintjanskerk #netherlands
Inspirativní způsob z @visitgouda, jak pořídit turistickou atrakci. 👍🏼 #sintjanskerk #netherlands
Inspirativní způsob z @visitgouda, jak pořídit turistickou atrakci. 👍🏼 #sintjanskerk #netherlands
Inspirativní způsob z @visitgouda, jak pořídit turistickou atrakci. 👍🏼 #sintjanskerk #netherlands
Inspirativní způsob z @visitgouda, jak pořídit turistickou atrakci. 👍🏼 #sintjanskerk #netherlands
před 2 měsíce
View on Instagram |
3/4
Tak se ta rajská jablíčka skutečně povedla! 👨‍🌾👍🏼 #rajcata #uroda #zahradka #TaktoANO
Tak se ta rajská jablíčka skutečně povedla! 👨‍🌾👍🏼 #rajcata #uroda #zahradka #TaktoANO
před 2 měsíce
View on Instagram |
4/4

To, co se dnes zdá být jako tragédie nebo ztráta, se zítra jeví úplně jinak. Většinou zjistíme, že je to nový začátek nebo minimálně příležitost. Jde o to, dát sám(a) sobě šanci.
— Pavel Pulkráb

Copyright 2021 Fine50 © All Rights Reserved