Rýže s pórkem

Recept, který asi těžko najdete v nějaké kuchařce. Je to jeden z receptů z rodiny, který vznikl systémem „co dům dal“, když má někdo fakt hlad. Dokud nezkusíte, neuvěříte, že se jedná o plnohodnotné jídlo a k tomu relativně lehké a docela zdravé a hlavně chutné. 

Tento recept je také vhodný na to učit děti vařit. Není na tom co zkazit a výsledek je rychle na světě. Za 20 minut servírujete.



Ingredience:

2 ks pórek

2 ks                           menší cibule

200 g                        rýže v syrovém stavu (nejlépe basmati)

350 g anglická slanina

100 g                        strouhaný sýr (nejlépe parmazán) 

15 g sádlo

0,4 l vývar

Sůl, pepř

Dáme vařit rýži. Tak jak jste zvyklí, v rýžovaru nebo v hrnci. Pokud rýži uvaříte ve vývaru, chuť a kvalitu jídla zvednete o stupeň výše. Není to ale nutné.



Slaninu nakrájíme najemno a dáme na pánev smažit. Když se nám líbí její barva, slaninu dáme do misky a na vysmaženém tuku opečeme cibuli dozlatova. Cibuli přidáme ke slanině a na pánev dáme pórek, který jsme před tím nadrobno nakrájeli, včetně zelené části.

Pórek se hned začne dusit. Vydusíme z pórku vodu. Jeho objem klesne asi tak na polovinu a trochu „zvadne“.

K pórku přidáme slaninu s cibulí a zamícháme. 

Mezi tím se nám uvařila rýže. Tu postupně přidáme do připravené směsi a zamícháme. Rýže do směsi přidáme tolik, jak hutné jídlo chceme. Váhy ingrediencí nicméně odpovídají celkem vychytanému stavu.

Toto jídlo má dvě rizika. Děti ho budou chtít často, a budou na něj chtít kečup.

Dobrou chuť.

Jak hodnotíte tento příspěvek?

Klikněte na hvězdičky a ohodnoťte!

Průměrné hodnocení 5 / 5. Hodnotilo: 2

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Okomentujte příspěvek



Nejnovější komentáře k příspěvkům

UVÍZLI JSME V SÍTÍCH :-)

První den školy, @dpmhk.official otevřená jedna přepážka. Kdo by dnes čekal nával, že? @hradec.kralove radeckralove, to jako vážně? 😳
První den školy, @dpmhk.official otevřená jedna přepážka. Kdo by dnes čekal nával, že? @hradec.kralove radeckralove, to jako vážně? 😳
1 měsíc ago
View on Instagram |
1/4
Pardubice mají konečně důstojné centrum kultury. 👍🏼 #automatickemlyny mají úžasné charisma! Díky všem, co se zasloužili. 👏 #gocarovagalerie #gampa #sfera #silo #muzemedoporucit
Pardubice mají konečně důstojné centrum kultury. 👍🏼 #automatickemlyny mají úžasné charisma! Díky všem, co se zasloužili. 👏 #gocarovagalerie #gampa #sfera #silo #muzemedoporucit
Pardubice mají konečně důstojné centrum kultury. 👍🏼 #automatickemlyny mají úžasné charisma! Díky všem, co se zasloužili. 👏 #gocarovagalerie #gampa #sfera #silo #muzemedoporucit
Pardubice mají konečně důstojné centrum kultury. 👍🏼 #automatickemlyny mají úžasné charisma! Díky všem, co se zasloužili. 👏 #gocarovagalerie #gampa #sfera #silo #muzemedoporucit
Pardubice mají konečně důstojné centrum kultury. 👍🏼 #automatickemlyny mají úžasné charisma! Díky všem, co se zasloužili. 👏 #gocarovagalerie #gampa #sfera #silo #muzemedoporucit
1 rokem ago
View on Instagram |
2/4
Malé připomenutí, #leto je nádherné! 👍🏼☀️
Malé připomenutí, #leto je nádherné! 👍🏼☀️
2 roky ago
View on Instagram |
3/4
Zdá se, že konečně dorazilo jaro❗️ 😎
Zdá se, že konečně dorazilo jaro❗️ 😎
2 roky ago
View on Instagram |
4/4

To, co se dnes zdá být jako tragédie nebo ztráta, se zítra jeví úplně jinak. Většinou zjistíme, že je to nový začátek nebo minimálně příležitost. Jde o to, dát sám(a) sobě šanci.
— Pavel Pulkráb

Copyright 2021 Fine50 © All Rights Reserved