Thajské kari

Trochu exotické jídlo hlavně s exotickou chutí. U nás ho moc lidí nevaří, protože nejsme zvyklí na kombinace se sladkým kokosovým mlékem. Ono je ale hlavně tučné. Dneska si dáme trochu ostřejší variantu, ale nebojte nebude to nic dramatického.

Dáme si  to s kuřecím, ale lze samozřejmě úplně stejně použít hovězí, krevety nebo tofu. 



Jako většina asijských receptů je to jídlo relativně jednoduché. Asi jsem s tím už otravnej, ale zásadní je kvalita surovin a čerstvost. 

Jediné, co je na přípravě tohoto pokrmu „složité“ je to, že je opravdu nutné mít vše předem připravené. Zhruba tak, jak vidíte na fotce, kdy jsem na prkénko vyskládal vše, co je k vaření potřeba, kromě masa. Jak rozpálíte pánev, nebudete mít čas nic dalšího připravovat. Vše je nutné dělat rychle, aby zelenina zůstala křupavá.

Ingredience:  4 porce

400g vykostěná kuřecí stehna

200g rýže basmati, jasmínová (váha je v syrovém stavu)

400ml kokosové mléko (konzerva)

1PL     červené curry pasty

2 stroužky česnek

½ červené chilli papričky (podle chuti)

1ks mrkev



1ks kapie červená

2ks jarní cibulka

100g žampiony

1ks větší cibule

2cm zázvor nastrouhaný

½ šťáva z půlky citronu

50ml olej

Dle chuti cukr

Maso nakrájejte na nudličky, osolte a nechte odležet v misce v pokojové teplotě po dobu, kdy budete připravovat ostatní ingredience.

Česnek nasekejte nadrobno, mrkev na slabé nudličky, papriku na kostičky, jarní cibulku na kroužky, cibuli na měsíčky, žampiony na kostky, nastrouhaný kořen zázvoru, čili papričku nadrobno.

Když máte opravdu všechno připravené včetně uvařené rýže, rozpalte olej na velké pánvi. Do horkého oleje dejte curry pastu a nechte ji v oleji rozpustit. Netrvá to dlouho.

Do pasty s olejem vyklopte kuřecí maso a osmažte ho tak, aby bylo propečené.

Vyndejte z rozpálené pánve, přidejte trochu oleje a na pánev dejte česnek, cibuli a mrkev. Míchejte. Po minutě do pánve dejte všechno ostatní a vraťte opečené maso. 

Zamíchejte. Do pánve ke všech ingrediencím nalijte kokosové mléko promíchejte a uveďte do varu. Ochutnejte, dochuťte citronovou šťávou a cukrem a co nejrychleji podávejte, aby byla zelenina co nejkřupavější. Nevaříme guláš. Pokud by se Vám zdálo, že máte málo omáčky, přidejte kokosové mléko nebo smetanu.

Servírujte do hlubokých talířů, nebo misek. Rýži dejte na talíř nebo misku vedle. Nedoporučuji podávat kari společně s rýží na jeden talíř.

Dobrou, trochu pálivou chuť.

Jak hodnotíte tento příspěvek?

Klikněte na hvězdičky a ohodnoťte!

Průměrné hodnocení 5 / 5. Hodnotilo: 4

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Okomentujte příspěvek



Nového prezidenta budeme mít za

Nejnovější komentáře k příspěvkům

UVÍZLI JSME V SÍTÍCH :-)

Žádné nové lajky ani followeři? Jak chcete! 😀 Řekli jste si o to sami! Dáme těžší kalibr. Co třeba #mops pro začátek?
Žádné nové lajky ani followeři? Jak chcete! 😀 Řekli jste si o to sami! Dáme těžší kalibr. Co třeba #mops pro začátek?
před 4 týdny
View on Instagram |
1/4
Nekupujte dětem motorová vozidla! Učte je chodit, studovat nebo nejlépe pracovat. Neznají ještě hodnotu zdrojů a lidského úsilí. Pomůžete tím jim, sobě, ale i vašemu okolí. #kruhyvobili #deti #vychova #hodnota #pole
Nekupujte dětem motorová vozidla! Učte je chodit, studovat nebo nejlépe pracovat. Neznají ještě hodnotu zdrojů a lidského úsilí. Pomůžete tím jim, sobě, ale i vašemu okolí. #kruhyvobili #deti #vychova #hodnota #pole
před 1 měsíc
View on Instagram |
2/4
Vítejte v tajemné krajině snů! 👍🏼 #nahouby #les #houby #podzim
Vítejte v tajemné krajině snů! 👍🏼 #nahouby #les #houby #podzim
před 2 měsíce
View on Instagram |
3/4
80 stupňů, horkovzduch, 12 hodin a... chutnají skvěle! 👌 👨‍🌾 #muzemedoporucit #susenarajcata #uroda #zahradka #TaktoANO
80 stupňů, horkovzduch, 12 hodin a... chutnají skvěle! 👌 👨‍🌾 #muzemedoporucit #susenarajcata #uroda #zahradka #TaktoANO
80 stupňů, horkovzduch, 12 hodin a... chutnají skvěle! 👌 👨‍🌾 #muzemedoporucit #susenarajcata #uroda #zahradka #TaktoANO
80 stupňů, horkovzduch, 12 hodin a... chutnají skvěle! 👌 👨‍🌾 #muzemedoporucit #susenarajcata #uroda #zahradka #TaktoANO
80 stupňů, horkovzduch, 12 hodin a... chutnají skvěle! 👌 👨‍🌾 #muzemedoporucit #susenarajcata #uroda #zahradka #TaktoANO
80 stupňů, horkovzduch, 12 hodin a... chutnají skvěle! 👌 👨‍🌾 #muzemedoporucit #susenarajcata #uroda #zahradka #TaktoANO
před 4 měsíce
View on Instagram |
4/4

To, co se dnes zdá být jako tragédie nebo ztráta, se zítra jeví úplně jinak. Většinou zjistíme, že je to nový začátek nebo minimálně příležitost. Jde o to, dát sám(a) sobě šanci.
— Pavel Pulkráb

Copyright 2021 Fine50 © All Rights Reserved