Jedná se o známý pokrm původem i Itálie. Není pro ty, kteří se bojí cholesterolu a domnívají se, že vejce mohou škodit. Já mezi ně nepatřím a pokud ani vy ne, naučíme se jednoduché a zdravé jídlo.

Dá se podávat jako lehká večeře nebo snídaně. Pokud Vám zbyde, vezměte si ji zítra do krabičky práce jako svačinku. 



Rychlé, jednoduché, chutné a vcelku levné jídlo. Vejce je totiž stále jeden z nejlepších a nejlevnějších zdrojů vysoce kvalitních bílkovin.

Dnešní variantu dělám v remosce, ale jinak se fritata peče na pánvi, která se dá dát do trouby (s kovovým držadlem).

Ingredience:

100 g anglická slanina

2 ks                           menší cibule

75 g sušená rajčata v oleji                          

10 ks vejce M

0,1 l smetana minimálně 31% 

sůl, pepř

trochu bylin           (bazalka, petržel)



Slaninu nakrájíme na malé kostičky a dáme smažit na rozpálenou pánev. Asi tak za minutu přidáme cibuli a smažíme, než se cibule začne trochu barvit. Nesmažíme na barvu, neděláme guláš. Přidáme nadrobno nakrájená sušená rajčata. Slijeme přebytečný tuk.

Mezi tím do větší mísy vyklepneme vejce, osolíme, opepříme a přidáme smetanu. Ta se dá vynechat. Nicméně přidává se proto, aby pokrm zjemnila a zároveň, pokud byste fritatu pekli trochu déle, než je nutné, nevysuší se a zůstane vláčná. Směs rozšleháme vidličkou.

Do mísy s vejci přidáme směs z pánve a promícháme. Celou směs opatrně vylijeme do vymazané mísy od remosky. Navrch dáme natrhané bylinky.  

Zapneme remosku a pečeme cca 25-30 minut. Po 20 minutách zkontrolujeme. Prstem jemně zmáčkneme střed fritaty. Tím poznáme, v jaké fázi propečenosti se nacházíme. Vejce musí být úplně ztuhlá.

Fritatu podáváme buďto hned čerstvou s malým salátkem. Dobrá je i studená.  

Dobrou chuť.  

Jak hodnotíte tento příspěvek?

Klikněte na hvězdičky a ohodnoťte!

Průměrné hodnocení 5 / 5. Hodnotilo: 4

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Okomentujte příspěvek



Nejnovější komentáře k příspěvkům

UVÍZLI JSME V SÍTÍCH :-)

První den školy, @dpmhk.official otevřená jedna přepážka. Kdo by dnes čekal nával, že? @hradec.kralove radeckralove, to jako vážně? 😳
První den školy, @dpmhk.official otevřená jedna přepážka. Kdo by dnes čekal nával, že? @hradec.kralove radeckralove, to jako vážně? 😳
3 měsíce ago
View on Instagram |
1/4
Pardubice mají konečně důstojné centrum kultury. 👍🏼 #automatickemlyny mají úžasné charisma! Díky všem, co se zasloužili. 👏 #gocarovagalerie #gampa #sfera #silo #muzemedoporucit
Pardubice mají konečně důstojné centrum kultury. 👍🏼 #automatickemlyny mají úžasné charisma! Díky všem, co se zasloužili. 👏 #gocarovagalerie #gampa #sfera #silo #muzemedoporucit
Pardubice mají konečně důstojné centrum kultury. 👍🏼 #automatickemlyny mají úžasné charisma! Díky všem, co se zasloužili. 👏 #gocarovagalerie #gampa #sfera #silo #muzemedoporucit
Pardubice mají konečně důstojné centrum kultury. 👍🏼 #automatickemlyny mají úžasné charisma! Díky všem, co se zasloužili. 👏 #gocarovagalerie #gampa #sfera #silo #muzemedoporucit
Pardubice mají konečně důstojné centrum kultury. 👍🏼 #automatickemlyny mají úžasné charisma! Díky všem, co se zasloužili. 👏 #gocarovagalerie #gampa #sfera #silo #muzemedoporucit
1 rokem ago
View on Instagram |
2/4
Malé připomenutí, #leto je nádherné! 👍🏼☀️
Malé připomenutí, #leto je nádherné! 👍🏼☀️
2 roky ago
View on Instagram |
3/4
Zdá se, že konečně dorazilo jaro❗️ 😎
Zdá se, že konečně dorazilo jaro❗️ 😎
2 roky ago
View on Instagram |
4/4

To, co se dnes zdá být jako tragédie nebo ztráta, se zítra jeví úplně jinak. Většinou zjistíme, že je to nový začátek nebo minimálně příležitost. Jde o to, dát sám(a) sobě šanci.
— Pavel Pulkráb

Copyright 2021 Fine50 © All Rights Reserved