Gnocchi se sušenými rajčaty

Gnocchi jsou velice vděčná příloha, se kterou jde kombinovat na mnoho a mnoho způsobů. Domnívám se, že u nás je to poněkud pozapomenutá nebo možná úplně neobjevená ingredience. 

Přitom jejich příprava je veskrze jednoduchá. Samozřejmě pokud si nebudete dělat gnocchi sami ze syrových brambor. To je ale pouze pro ty, kteří mají pobyt v kuchyni opravdu rádi, nebo během přípravy gnocchi uvaří další jídlo. Přiznávám, že jsem vařil domácí gnocchi, ale vzhledem k tomu, že to dokážu, tak to již nemusím opakovat. 



Gnocchi pochází z Itálie, a tak si pojďme udělat recept s typicky italskou ingrediencí a tou jsou sušená rajčata.

Jdeme na to. 

Ingredience:

500 g Gnocchi              

200–250 g vykostěná kuřecí stehna

100 g anglická slanina

100–120 g sušená rajčata v oleji  

1 ks středně velká cibule

0,2dl smetana ke šlehání (min.30 % tuku)

1PL   pesto ze sušených rajčat



1PL   sádla nebo oleje

100 g strouhaný parmazán

Sůl, pepř

Slaninu, cibuli a sušená rajčata nakrájíme nadrobno. Vykostěná kuřecí stehna nakrájíme na kostičky cca 1x1 cm. Na velké nepřilnavé pánvi osmahneme slaninu. Dáme ji stranou a na vypečeném tuku osmahneme cibuli. Jen tak dozlatova. Dáme stranou. Na pánev dáme sádlo nebo olej a osmažíme kousky masa. Chce to tak alespoň 6-7 minut. Dáme stranou. Mezitím si ve vedlejším hrnci uvaříme gnocchi dle návodu ve slané vodě. 

Uvařené gnocchi necháme okapat a dáme do pánve, ve které jsme připravovali slaninu, cibuli a maso. Gnocchi mírně osmahneme a usušíme. Pokud bychom to neudělali, zbytky vody by nám zbytečně ředily omáčku.

Když jsou gnocchi mírně opečené a usušené přidáme k nim slaninu, cibuli, maso a sušená rajčata. Prohřejeme.

Přilijeme smetanu, přivedeme k mírnému varu. Ihned přidáme rajčatové pesto, zamícháme a podáváme. Pokud byste měli pocit, že se Vám smetana vyvařila, klidně přidejte.

Ihned servírujte a posypte parmazánem.

Sbíhají se mi při psaní tohoto receptu sliny.

Dobrou chuť.

Jak hodnotíte tento příspěvek?

Klikněte na hvězdičky a ohodnoťte!

Průměrné hodnocení 5 / 5. Hodnotilo: 3

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Okomentujte příspěvek



Nejnovější komentáře k příspěvkům

UVÍZLI JSME V SÍTÍCH :-)

První den školy, @dpmhk.official otevřená jedna přepážka. Kdo by dnes čekal nával, že? @hradec.kralove radeckralove, to jako vážně? 😳
První den školy, @dpmhk.official otevřená jedna přepážka. Kdo by dnes čekal nával, že? @hradec.kralove radeckralove, to jako vážně? 😳
3 měsíce ago
View on Instagram |
1/4
Pardubice mají konečně důstojné centrum kultury. 👍🏼 #automatickemlyny mají úžasné charisma! Díky všem, co se zasloužili. 👏 #gocarovagalerie #gampa #sfera #silo #muzemedoporucit
Pardubice mají konečně důstojné centrum kultury. 👍🏼 #automatickemlyny mají úžasné charisma! Díky všem, co se zasloužili. 👏 #gocarovagalerie #gampa #sfera #silo #muzemedoporucit
Pardubice mají konečně důstojné centrum kultury. 👍🏼 #automatickemlyny mají úžasné charisma! Díky všem, co se zasloužili. 👏 #gocarovagalerie #gampa #sfera #silo #muzemedoporucit
Pardubice mají konečně důstojné centrum kultury. 👍🏼 #automatickemlyny mají úžasné charisma! Díky všem, co se zasloužili. 👏 #gocarovagalerie #gampa #sfera #silo #muzemedoporucit
Pardubice mají konečně důstojné centrum kultury. 👍🏼 #automatickemlyny mají úžasné charisma! Díky všem, co se zasloužili. 👏 #gocarovagalerie #gampa #sfera #silo #muzemedoporucit
1 rokem ago
View on Instagram |
2/4
Malé připomenutí, #leto je nádherné! 👍🏼☀️
Malé připomenutí, #leto je nádherné! 👍🏼☀️
2 roky ago
View on Instagram |
3/4
Zdá se, že konečně dorazilo jaro❗️ 😎
Zdá se, že konečně dorazilo jaro❗️ 😎
2 roky ago
View on Instagram |
4/4

To, co se dnes zdá být jako tragédie nebo ztráta, se zítra jeví úplně jinak. Většinou zjistíme, že je to nový začátek nebo minimálně příležitost. Jde o to, dát sám(a) sobě šanci.
— Pavel Pulkráb

Copyright 2021 Fine50 © All Rights Reserved