Dnes to bude nejjednodušší recept, který jsme tu zatím měli.
Kuřecí křídla jsou jídlo, se kterým se zavděčíte snad každému. A uvaří ho také každý, i naprostý kuchařský amatér. Pamatuji si, že ho zvládl můj tehdy i 8letý syn.
Na porci počítejte cca 400 g syrových křídel.
Ingredience na 3 porce:
1200 g kuřecí křídla
1PL med
1PL sladké chilli omáčky na kuře
1ČL tmavé sójové omáčky
1ČL worcesteru
1PL olej
1PL rozpuštěné máslo
Sůl, pepř, mletá paprika, sušené chilli
V misce si připravíme marinádu a to tak, že smícháme všechny ingredience. Kuřecí křídla očistíme, zbavíme je posledního kousku letky (tam už je jenom kůže a žádné masíčko).
Křídla namažeme marinádou, a necháme v lednici marinovat alespoň dvě hodiny, nejlépe před noc.
Troubu nahřejeme na 180 °C, křídla naskládáme na pekáč a pečeme je cca 1 hodinu. Občas polijeme výpekem. Hotová jsou tehdy, kdy se Vám líbí jejich barva, tedy kdy je dostatečně opečená kůžička. Pokud zhruba 10 minut před dopečením potřete křídla trochou rozpuštěného másla a pustíte gril, kůžička bude v podstatě dokonalá. Na těch posledních pár minut se ale nevzdalujte, aby se křídla nespálila.
Podáváme s hranolky, americkými bramborami. Nejlepší jsou ale s čerstvým chlebem, který si namáčíte do zbylého výpeku. K tomu vychlazená „dvanáctka“ a máte ráj na zemi.
Dobrou chuť.