Kuřecí křídla na medu

Dnes to bude nejjednodušší recept, který jsme tu zatím měli.

Kuřecí křídla jsou jídlo, se kterým se zavděčíte snad každému. A uvaří ho také každý, i naprostý kuchařský amatér. Pamatuji si, že ho zvládl můj tehdy i 8letý syn.



Na porci počítejte cca 400 g syrových křídel.

Ingredience na 3 porce:

1200 g kuřecí křídla

1PL med                        

1PL sladké chilli omáčky na kuře                         

1ČL tmavé sójové omáčky 

1ČL worcesteru                        

1PL olej  

1PL rozpuštěné máslo

Sůl, pepř, mletá paprika, sušené chilli



V misce si připravíme marinádu a to tak, že smícháme všechny ingredience. Kuřecí křídla očistíme, zbavíme je posledního kousku letky (tam už je jenom kůže a žádné masíčko). 

Křídla namažeme marinádou, a necháme v lednici marinovat alespoň dvě hodiny, nejlépe před noc. 

Troubu nahřejeme na 180 °C, křídla naskládáme na pekáč a pečeme je cca 1 hodinu. Občas polijeme výpekem. Hotová jsou tehdy, kdy se Vám líbí jejich barva, tedy kdy je dostatečně opečená kůžička. Pokud zhruba 10 minut před dopečením potřete křídla trochou rozpuštěného másla a pustíte gril, kůžička bude v podstatě dokonalá. Na těch posledních pár minut se ale nevzdalujte, aby se křídla nespálila.

Podáváme s hranolky, americkými bramborami. Nejlepší jsou ale s čerstvým chlebem, který si namáčíte do zbylého výpeku. K tomu vychlazená „dvanáctka“ a máte ráj na zemi.

Dobrou chuť.

Jak hodnotíte tento příspěvek?

Klikněte na hvězdičky a ohodnoťte!

Průměrné hodnocení 5 / 5. Hodnotilo: 7

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Okomentujte příspěvek



To, co se dnes zdá být jako tragédie nebo ztráta, se zítra jeví úplně jinak. Většinou zjistíme, že je to nový začátek nebo minimálně příležitost. Jde o to, dát sám(a) sobě šanci.
— Pavel Pulkráb

Copyright 2021 Fine50 © All Rights Reserved