Velikonoce za dveřmi, a tak si dneska dáme jeden velmi jednoduchý tradiční recept na velikonoční cukroví. Hned na úvod Vám povím, že se rozhodně nejedná o nic zdravého, nebo snad dietního. Pokud dodržujete nízkosacharidovou stravu, raději ani nechoďte do místnosti, kde se boží milosti nacházejí. Jsou ale moc dobré. 

Jedná se o malé čtvercové nebo obdélníkové smažené kousky.



Ingredience:

150 g                     hladká mouka

150 g                     polohrubá mouka

50 g                       změklé máslo

1 ks                        prášek do pečiva

20 g                       moučkový cukr

2-3 g                      sůl (prostě špetka)

4 lžíce                    mléko

2 ks                        žloutek

2 lžíce                    rum (nebo 4 lžíce bílé víno)



                               sádlo na smažení (nebo 1:1 s olejem)

Na dokončení:

200 g                     moučkový cukr

1 ks                        vanilkový cukr

Ze všech ingrediencí vypracujte hladké těsto. Někdo ho dělá ve velké míse, lepší je to ale na vále. Když už se Vám těsto líbí, zabalte ho do fólie a dejte na 30-40 minut ztuhnout do lednice.

Těsto vyválejte na tloušťku cca 0,5 mm. Ostrým nožem vytvořte z těsta čtverečky, nebo obdélníčky o hraně maximálně 6 cm. Každý čtvereček uprostřed alespoň dvakrát prořízněte ostrým nožem.

Když máte připravené a nakrájené těsto, v pánvi rozpalte vyšší vrstvu sádla. Jednotlivé milosti smažte. Jsou hotové, když se lehce nafouknou a začnou růžovět. Rozhodně je nesmažte na barvu řízku.

Z pánve je vyndávejte na ubrousek, aby se odsál tuk. Pokud to neuděláte, bude Vám po milostech dost těžko.

Ještě horké je obalte ve směsi moučkového a vanilkového cukru. 

Jezte ještě horké, nebo vlažné. Pokud je nesníte hned všechny na posezení, i studené a odleželé chutnají výborně.

Dobrou chuť.  

Jak hodnotíte tento příspěvek?

Klikněte na hvězdičky a ohodnoťte!

Průměrné hodnocení 5 / 5. Hodnotilo: 3

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Okomentujte příspěvek



Jitka Kučerová

Před 8 měsíců

Boží mosti jsou výborný, ale pozor nevyvalujte je na 0 5 mm, to vlastně ani nedokážete. Tak přemýšlejte na jak tlusté. Je to snadné vymyslet. Jinak super J.

Nového prezidenta budeme mít za

Nejnovější komentáře k příspěvkům

UVÍZLI JSME V SÍTÍCH :-)

Žádné nové lajky ani followeři? Jak chcete! 😀 Řekli jste si o to sami! Dáme těžší kalibr. Co třeba #mops pro začátek?
Žádné nové lajky ani followeři? Jak chcete! 😀 Řekli jste si o to sami! Dáme těžší kalibr. Co třeba #mops pro začátek?
před 4 týdny
View on Instagram |
1/4
Nekupujte dětem motorová vozidla! Učte je chodit, studovat nebo nejlépe pracovat. Neznají ještě hodnotu zdrojů a lidského úsilí. Pomůžete tím jim, sobě, ale i vašemu okolí. #kruhyvobili #deti #vychova #hodnota #pole
Nekupujte dětem motorová vozidla! Učte je chodit, studovat nebo nejlépe pracovat. Neznají ještě hodnotu zdrojů a lidského úsilí. Pomůžete tím jim, sobě, ale i vašemu okolí. #kruhyvobili #deti #vychova #hodnota #pole
před 1 měsíc
View on Instagram |
2/4
Vítejte v tajemné krajině snů! 👍🏼 #nahouby #les #houby #podzim
Vítejte v tajemné krajině snů! 👍🏼 #nahouby #les #houby #podzim
před 2 měsíce
View on Instagram |
3/4
80 stupňů, horkovzduch, 12 hodin a... chutnají skvěle! 👌 👨‍🌾 #muzemedoporucit #susenarajcata #uroda #zahradka #TaktoANO
80 stupňů, horkovzduch, 12 hodin a... chutnají skvěle! 👌 👨‍🌾 #muzemedoporucit #susenarajcata #uroda #zahradka #TaktoANO
80 stupňů, horkovzduch, 12 hodin a... chutnají skvěle! 👌 👨‍🌾 #muzemedoporucit #susenarajcata #uroda #zahradka #TaktoANO
80 stupňů, horkovzduch, 12 hodin a... chutnají skvěle! 👌 👨‍🌾 #muzemedoporucit #susenarajcata #uroda #zahradka #TaktoANO
80 stupňů, horkovzduch, 12 hodin a... chutnají skvěle! 👌 👨‍🌾 #muzemedoporucit #susenarajcata #uroda #zahradka #TaktoANO
80 stupňů, horkovzduch, 12 hodin a... chutnají skvěle! 👌 👨‍🌾 #muzemedoporucit #susenarajcata #uroda #zahradka #TaktoANO
před 4 měsíce
View on Instagram |
4/4

To, co se dnes zdá být jako tragédie nebo ztráta, se zítra jeví úplně jinak. Většinou zjistíme, že je to nový začátek nebo minimálně příležitost. Jde o to, dát sám(a) sobě šanci.
— Pavel Pulkráb

Copyright 2021 Fine50 © All Rights Reserved