Salát, příloha nebo ideální svačinka třeba do práce.

Coleslaw je salát, který jste určitě každý z Vás někdy jedli. Určitě v jednom z amerických fastfoodových řetězců, co prodává smažená penicilinová kuřata. Tam ho nemají špatný, ale podle chuti příliš průmyslový, stejně jako „ta skvělá kuřata s chutí, co Tě nadobro dostane“.



Říkáte si, proč to píše, když je to nakrouhaný zelí s mrkví a trochou majonézy. To je pravda, ale jenom částečná. I z nakrouhaného zelí se dá ledacos vykouzlit.

Naučím Vás pár triků, který z nakrouhaného zelí s mrkví udělá pochoutku.

Jdeme na to. 

Ingredience :

½               hlávky bílého zelí (cca 1 kg)

200-250 g   mrkve

100-150 g   celeru

200-250 g       majonéza

0,5dl   smetana ke šlehání (30% tuku)

1PL    cukr



2PL   ocet jablečný nebo vinný

2PL   čerstvá citronová šťáva

Sůl, pepř

Zelí nakrouháme na jemné proužky a vložíme do velké mísy. Ta musí být dostatečně veliká, aby se v ní dal salát pohodlně promíchat. Zelí nasolíme a pečlivě promícháme, nejlépe rukama. Tak, aby se sůl rovnoměrně rozprostřela po celé hmotě. Odložíme alespoň na hodinu do lednice. Zelí pustí trochu šťávy, ale především zkřehne. To je jedna z důležitých vychytávek

Mezi tím nahrubo nastrouháme mrkev a celer. Necháme stranou.

Do misky dáme majonézu, smetanu, cukr, pepř, ocet a citronovou šťávu. Pečlivě promícháme a dáme do lednice proležet. Cukr se rozpustí a chutě se spojí. Po cca hodině zelí a dressing vyndáme z lednice. Vše, (dresink, zelí, mrkev, celer) pečlivě promícháme ve velké míse a dáme na další hodinu rozležet do lednice. Nejlépe se vše promíchá rukou. 

Drobné modifikace, které někdy dělám že klasický bulvový celer vynechám, nebo ho nahradím řapíkatým, který nadrobno nakrájím. Místo cukru můžete dressing ochutit medem.

Coleslaw se perfektně hodí ke grilování.

Dobrou chuť.  

Jak hodnotíte tento příspěvek?

Klikněte na hvězdičky a ohodnoťte!

Průměrné hodnocení 5 / 5. Hodnotilo: 6

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Okomentujte příspěvek



Nového prezidenta budeme mít za

Nejnovější komentáře k příspěvkům

UVÍZLI JSME V SÍTÍCH :-)

Žádné nové lajky ani followeři? Jak chcete! 😀 Řekli jste si o to sami! Dáme těžší kalibr. Co třeba #mops pro začátek?
Žádné nové lajky ani followeři? Jak chcete! 😀 Řekli jste si o to sami! Dáme těžší kalibr. Co třeba #mops pro začátek?
před 3 týdny
View on Instagram |
1/4
Nekupujte dětem motorová vozidla! Učte je chodit, studovat nebo nejlépe pracovat. Neznají ještě hodnotu zdrojů a lidského úsilí. Pomůžete tím jim, sobě, ale i vašemu okolí. #kruhyvobili #deti #vychova #hodnota #pole
Nekupujte dětem motorová vozidla! Učte je chodit, studovat nebo nejlépe pracovat. Neznají ještě hodnotu zdrojů a lidského úsilí. Pomůžete tím jim, sobě, ale i vašemu okolí. #kruhyvobili #deti #vychova #hodnota #pole
před 4 týdny
View on Instagram |
2/4
Vítejte v tajemné krajině snů! 👍🏼 #nahouby #les #houby #podzim
Vítejte v tajemné krajině snů! 👍🏼 #nahouby #les #houby #podzim
před 1 měsíc
View on Instagram |
3/4
80 stupňů, horkovzduch, 12 hodin a... chutnají skvěle! 👌 👨‍🌾 #muzemedoporucit #susenarajcata #uroda #zahradka #TaktoANO
80 stupňů, horkovzduch, 12 hodin a... chutnají skvěle! 👌 👨‍🌾 #muzemedoporucit #susenarajcata #uroda #zahradka #TaktoANO
80 stupňů, horkovzduch, 12 hodin a... chutnají skvěle! 👌 👨‍🌾 #muzemedoporucit #susenarajcata #uroda #zahradka #TaktoANO
80 stupňů, horkovzduch, 12 hodin a... chutnají skvěle! 👌 👨‍🌾 #muzemedoporucit #susenarajcata #uroda #zahradka #TaktoANO
80 stupňů, horkovzduch, 12 hodin a... chutnají skvěle! 👌 👨‍🌾 #muzemedoporucit #susenarajcata #uroda #zahradka #TaktoANO
80 stupňů, horkovzduch, 12 hodin a... chutnají skvěle! 👌 👨‍🌾 #muzemedoporucit #susenarajcata #uroda #zahradka #TaktoANO
před 4 měsíce
View on Instagram |
4/4

To, co se dnes zdá být jako tragédie nebo ztráta, se zítra jeví úplně jinak. Většinou zjistíme, že je to nový začátek nebo minimálně příležitost. Jde o to, dát sám(a) sobě šanci.
— Pavel Pulkráb

Copyright 2021 Fine50 © All Rights Reserved