Italská rajčatová polévka

Recept, který Vás překvapí svou jednoduchostí, polévka, která Vás potěší svou chutí. Pokud se do ní pustíte, mohu Vás ujistit, že ji budou milovat i Vaše ratolesti.

Než začneme, několik poznámek na úvod. Základ polévky doporučuji dělat dle tohoto receptu. Na konci můžete již tak velmi chutný pokrm doplnit dle chuti Vaší rodiny, nebo dle Vaší fantazie.



Takže pojďme na to:

Ingredience:

2-3 velká zralá rajčata

2 plechovky (400 gr.) loupaných rajčat

0,4 litru vývaru

0,2 litru smetany min.31% tuku

1 větší cibule 

2 stroužky česneku

olivový olej

Sůl



Pepř,

2 polévkové lžíce třtinového cukru 

Hrst bazalky

Zakysaná smetana

Ze všeho nejdřív je nutné oloupat čerstvá rajčata. Dělá se to tak, že u bubáka je nakrojíte do kříže asi tak do hloubky 0,5 cm. Ponoříte je na cca 1 minutu do vroucí vody. Vyndáte, necháte pár minut ochladit. Poté oloupejte. Jde to skoro samo. Nakrájejte na kostky.

Na olivovém oleji zesklovatíme cibulku, přidáme nakrájená rajčata a cca 3 minuty restujeme. Přidáme třtinový cukr a necháme ho trochu zkaramelizovat. 

Poté do základu přidáme konzervovaná rajčata a vývar. Přivedeme k varu a na mírním plameni provaříme cca 10 minut bez pokličky. 

Bazalku nasekáme a přidáme do polévky. Tyčovým mixerem rozmixujeme do hladka. Dochutíme pepřem a solí, případně cukrem.

Do polévky postupně vmícháme smetanu. A jsme hotovi. Takto připravenou polévku servírujeme se lžící zakysané smetany, trochou olivového oleje. Ozdobíme lístky bazalky.

Jak jsem zmiňoval na začátku, polévku můžete doplnit dle své fantazie. Například:

  1. opečené kousky lososa

2.   opečené kousky bílé ryby

3.   orestované mořské plody

4.   opečené kousky kuřecí masa

5.   opečené chlebové krutony

6.   na kostičky nakrájenou mozzarelu

7.   místo zakysané smetany požijte creme-fraiche

8.   uvařené malé těstoviny

9.   ………..

Dobrou chuť! 🙂

Jak hodnotíte tento příspěvek?

Klikněte na hvězdičky a ohodnoťte!

Průměrné hodnocení 5 / 5. Hodnotilo: 5

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Okomentujte příspěvek



Nejnovější komentáře k příspěvkům

UVÍZLI JSME V SÍTÍCH :-)

První den školy, @dpmhk.official otevřená jedna přepážka. Kdo by dnes čekal nával, že? @hradec.kralove radeckralove, to jako vážně? 😳
První den školy, @dpmhk.official otevřená jedna přepážka. Kdo by dnes čekal nával, že? @hradec.kralove radeckralove, to jako vážně? 😳
2 měsíce ago
View on Instagram |
1/4
Pardubice mají konečně důstojné centrum kultury. 👍🏼 #automatickemlyny mají úžasné charisma! Díky všem, co se zasloužili. 👏 #gocarovagalerie #gampa #sfera #silo #muzemedoporucit
Pardubice mají konečně důstojné centrum kultury. 👍🏼 #automatickemlyny mají úžasné charisma! Díky všem, co se zasloužili. 👏 #gocarovagalerie #gampa #sfera #silo #muzemedoporucit
Pardubice mají konečně důstojné centrum kultury. 👍🏼 #automatickemlyny mají úžasné charisma! Díky všem, co se zasloužili. 👏 #gocarovagalerie #gampa #sfera #silo #muzemedoporucit
Pardubice mají konečně důstojné centrum kultury. 👍🏼 #automatickemlyny mají úžasné charisma! Díky všem, co se zasloužili. 👏 #gocarovagalerie #gampa #sfera #silo #muzemedoporucit
Pardubice mají konečně důstojné centrum kultury. 👍🏼 #automatickemlyny mají úžasné charisma! Díky všem, co se zasloužili. 👏 #gocarovagalerie #gampa #sfera #silo #muzemedoporucit
1 rokem ago
View on Instagram |
2/4
Malé připomenutí, #leto je nádherné! 👍🏼☀️
Malé připomenutí, #leto je nádherné! 👍🏼☀️
2 roky ago
View on Instagram |
3/4
Zdá se, že konečně dorazilo jaro❗️ 😎
Zdá se, že konečně dorazilo jaro❗️ 😎
2 roky ago
View on Instagram |
4/4

To, co se dnes zdá být jako tragédie nebo ztráta, se zítra jeví úplně jinak. Většinou zjistíme, že je to nový začátek nebo minimálně příležitost. Jde o to, dát sám(a) sobě šanci.
— Pavel Pulkráb

Copyright 2021 Fine50 © All Rights Reserved