Na první pohled trochu zvláštní kombinace, ale uvidíte, že Vám bude chutnat. A co teprve Vašim dětem! Myslím, že původ má toto jídlo někde v Indonésii. Dnes si popíšeme tu nejjednodušší variantu.
Stačí mít doma jedno větší zralé mango. Klidně i trochu měkčí a přezrálé. To ostatní doma většina z nás má, takže se do tohoto receptu můžeme pustit bez dlouhých příprav a nákupů.
Pokud máte mango, máte už skoro uvařeno. Moc dalších ingrediencí není potřeba.
Ingredience:
0,6 kg vykostěná kuřecí stehna
1 ks větší mango
2 ks. větší cibule
0,3 l. vývar
2 PL. olej nebo sádlo
0,2 l. smetana min. 30% tuku
Pepř
Sůl
1 čl. červená paprika
Kuřecí maso nakrájíme na větší kousky, osolíme, opeříme a pokapeme olejem. Zamícháme a necháme alespoň hodinu odležet.
Mezi tím si oloupeme mango, zbavíme pecky a nakrájíme na kousky. Oloupeme cibuli a nakrájíme na kostičky. Nemusíme být ani moc pečliví, protože na konci omáčku rozmixujeme.
Na pánvi rozehřejeme olej nebo sádlo a opečeme na něm zprudka kuřecí kousky. Nemusíme je na oleji dlouho trápit. Jde o to, aby se maso zatáhlo a opeklo. Doděláme varem v omáčce.
Maso z pánve dáme stranou. Ve výpeku opečeme mírně dozlatova cibuli. Přidáme nakrájené mango. Osolíme, opepříme, přidáme papriku, nejlépe maďarskou. Do směsi nalejeme vývar. Přivedeme k varu a vaříme cca 10 minut. Poté rozmixujeme dohladka. Přidáme smetanu. Do omáčky dáme maso a ještě cca 10 minut na mírném ohni vaříme.
Ochutnáme a případně dokořeníme. Pokud nebylo mango dostatečně zralé, můžeme si pomoci i trochou cukru.
Podáváme nejlépe s rýží, nebo rýžovými nudlemi.
Dobrou chuť.