Quesadilla – mexická klasika

Dnes si předvedeme další jednoduché letní jídlo, které vykouzlíte za pár minut a všichni, včetně Vašich ratolestí, budou nadšeni. 

Nemusíte řešit žádné přílohy, maximálně salát, protože quesadilla zeleninu obsahovat může i nemusí.



Pozor! Není to jídlo, kterého se dá udělat jednoduše mnoho pro velkou návštěvu. Pokud samozřejmě nemáte více vhodných pánví, nebo nepoužijete troubu. To ale nedoporučuji, protože kouzlem quesadilly je její křupavost a zároveň čerstvost a vláčnost a v troubě hrozí, že ji vysušíte. 

Když byly děti menší, tak jsem připouštěl, že jsme se „slezli“ v kuchyni, já postupně dělal jednu quesadillu za druhou a dělili jsme se o ně postupně se najedli „na stojáka“. 

Kouzlem quesadilly je také to, že se v ní dá zužitkovat co Vám doma zbylo a nevíte jak to použít.

Nesmí chybět ani dip ze zakysané smetany. Tady se meze fantazii nekladou. Nejjednodušší je ochutit zakysanou smetanu česnekem, ale možností je spousta. Dopřejte si něco trochu ostřejšího a použijte chilli. Quesadilla je přece klasické Mexiko. Počítejte s tím, že děti budou chtít kečup.  

Jdeme na to. 

Ingredience : (na jednu tortillu)

1 ks                   tortilla

50-70 g.           opečené maso (kuřecí, trhané vepřové nebo hovězí)

50 g                  nastrouhaný čedar

50 g.                 zelenina (rajčata, paprika, okurka)



trochu              omáčka na dochucení (např.barbecue)

Na dip:

100 g.               zakysaná smetana

1 stružek.         česnek 

Začněte tím, že si uděláte dip, aby se omáčka trochu proležela a spojily se chutě.

Na rozpálené pánvi a minimálním množství tuku opečte tortillu jen tak aby začala dělat bublinky. Sundejte a na rozpálenou pánev hoďte ohřát kousky opečeného masa. 

Tortillu dejte na prkénko, posypte polovinu sýrem, přidejte maso, případně trochu zeleniny a posypte zbytkem sýra. Můžete, ale nemusíte dochutit nějakou omáčkou. Přeložte volnou polovinu tortilly přes naskládanou náplň, přitlačte a opatrně přemístěte na rozpálenou pánev. 

Jak dlouho budete tortillu z obou stran opékat je na Vás a na tom, jak máte rozpálenou pánev. Jde o to, aby se sýr roztekl, tortilla se opekla dokřupava a nevysušila. Myslím, že to čas opékání maximálně u druhé quesadilly odhadnete perfektně.

Z pánve přeneste opečenou quesadillu na prkénko, rozřízněte na 4 díly jako pizzu, dejte na talíř a snězte. Jednotlivé díly quesadilly namáčejte do dipu.

Zručnější kuchař quesadillu zvládne i v rámci grilovačky. Čerstvě ugrilované, voňavé, šťavnaté masíčko udělá z quesadilly božskou manu.

Dobrou chuť.  

Jak hodnotíte tento příspěvek?

Klikněte na hvězdičky a ohodnoťte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Hodnotilo: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Okomentujte příspěvek



Nejlépe hodnocené příspěvky

Nejnovější komentáře k příspěvkům

UVÍZLI JSME V SÍTÍCH :-)

Rajské letos vypadají slibně. 👍🏼👨‍🌾 #zahrada #rajcata #TaktoANO
Rajské letos vypadají slibně. 👍🏼👨‍🌾 #zahrada #rajcata #TaktoANO
před 3 týdny
View on Instagram |
1/4
#havajske #pokebowl Dobrou chuť! 👍🏼❤️ #muzemedoporucit
#havajske #pokebowl Dobrou chuť! 👍🏼❤️ #muzemedoporucit
před 4 měsíce
View on Instagram |
2/4
Ne každý záměr se úplně vydaří. ☹️☹️☹️
Ne každý záměr se úplně vydaří. ☹️☹️☹️
před 5 měsíců
View on Instagram |
3/4
Zdá se, že jsou tam už na něj připravení. 👍🏼😀
Zdá se, že jsou tam už na něj připravení. 👍🏼😀
před 9 měsíců
View on Instagram |
4/4

To, co se dnes zdá být jako tragédie nebo ztráta, se zítra jeví úplně jinak. Většinou zjistíme, že je to nový začátek nebo minimálně příležitost. Jde o to, dát sám(a) sobě šanci.
— Pavel Pulkráb

Copyright 2021 Fine50 © All Rights Reserved