Rýže s pórkem

Recept, který asi těžko najdete v nějaké kuchařce. Je to jeden z receptů z rodiny, který vznikl systémem „co dům dal“, když má někdo fakt hlad. Dokud nezkusíte, neuvěříte, že se jedná o plnohodnotné jídlo a k tomu relativně lehké a docela zdravé a hlavně chutné. 

Tento recept je také vhodný na to učit děti vařit. Není na tom co zkazit a výsledek je rychle na světě. Za 20 minut servírujete.



Ingredience:

2 ks pórek

2 ks                           menší cibule

200 g                        rýže v syrovém stavu (nejlépe basmati)

350 g anglická slanina

100 g                        strouhaný sýr (nejlépe parmazán) 

15 g sádlo

0,4 l vývar

Sůl, pepř

Dáme vařit rýži. Tak jak jste zvyklí, v rýžovaru nebo v hrnci. Pokud rýži uvaříte ve vývaru, chuť a kvalitu jídla zvednete o stupeň výše. Není to ale nutné.



Slaninu nakrájíme najemno a dáme na pánev smažit. Když se nám líbí její barva, slaninu dáme do misky a na vysmaženém tuku opečeme cibuli dozlatova. Cibuli přidáme ke slanině a na pánev dáme pórek, který jsme před tím nadrobno nakrájeli, včetně zelené části.

Pórek se hned začne dusit. Vydusíme z pórku vodu. Jeho objem klesne asi tak na polovinu a trochu „zvadne“.

K pórku přidáme slaninu s cibulí a zamícháme. 

Mezi tím se nám uvařila rýže. Tu postupně přidáme do připravené směsi a zamícháme. Rýže do směsi přidáme tolik, jak hutné jídlo chceme. Váhy ingrediencí nicméně odpovídají celkem vychytanému stavu.

Toto jídlo má dvě rizika. Děti ho budou chtít často, a budou na něj chtít kečup.

Dobrou chuť.

Jak hodnotíte tento příspěvek?

Klikněte na hvězdičky a ohodnoťte!

Průměrné hodnocení 5 / 5. Hodnotilo: 2

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Okomentujte příspěvek



To, co se dnes zdá být jako tragédie nebo ztráta, se zítra jeví úplně jinak. Většinou zjistíme, že je to nový začátek nebo minimálně příležitost. Jde o to, dát sám(a) sobě šanci.
— Pavel Pulkráb

Copyright 2021 Fine50 © All Rights Reserved