Turecká vejce Cilbir – vůně Orientu

Na první pohled trochu zvláštní kombinace – ztracená vejce, bylinkový jogurt a pikantní máslová zálivka. Tento text obsahuje recepty vlastně dva. Bez česneku jako snídani a s česnekem jako večeři. Není to úplná dieta, ale odpovídá to nízkosacharidové stravě. Jen co ucítíte intenzivní vůni římského kmínu, přenesete se někam do Orientu.

Co budeme potřebovat na dvě porce:

1. Na jogurt:



200 g tučného řeckého jogurtu

2 stroužky česneku

Citronová (limetková) šťáva

Čerstvě nasekané bylinky (kopr, koriandr, pažitka, petrželka)

2. Na ztracená vejce:

4 ks vajec

1 litr vroucí voda

50 ml octa

3. Na zálivku:

30 g másla

Sůl

Sladká paprika 

Chilli

Římský kmín

  1. Do mělké misky dáme řecký jogurt rozmíchaný s česnekem, citronovou šťávou, bylinkami.
  1. Do malé mističky nebo do naběračky vyklepneme vejce. Ve vodě s octem, která se skoro vaří uděláme lžící vír a doprostřed vyklopíme vajíčko a necháme cca 3,5 minuty vařit. Ztracené vajíčko vyndáme z horké vody děravou naběračkou a necháme okapat. Proces opakujeme tolikrát, kolik chceme ztratit vajíček. POZOR: na ztracená vejce používejte co nejčerstvější. Nejlépe a nejrychleji se bílek srazí a drží tvar.
  1. Během vaření vajec si v malém rendlíku rozpustíme máslo, osolíme, nasypeme papriku a chilli. Římský kmín pečlivě rozdrťte v hmoždíři. Krásně se rozvoní.  Přidejte do rozpuštěného másla. Doporučuji si máslo udělat jako první, aby se chutě co nejvíce spojily a před podáváním znovu ohřát.

Do misek s jogurtem přidáme vejce, zalijeme horkou máslovou zálivkou, ozdobíme nějakou bylinkou a okamžitě konzumujeme.

Dobrou chuť a díky za komentáře.

Jak hodnotíte tento příspěvek?

Klikněte na hvězdičky a ohodnoťte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Hodnotilo: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Okomentujte příspěvek



UVÍZLI JSME V SÍTÍCH :-)

Pražské primátorky 2021 #prazskeprimatorky

Pražské primátorky 2021 #prazskeprimatorky

Jak hodnotíte tento příspěvek?

Klikněte na hvězdičky a ohodnoťte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Hodnotilo: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

před 6 dny
View on Instagram |
1/4
Steak tartare with truffle mousse. Delicious! 👍🏼 #slovenia #visitslovenia #isola #muzemedoporucit

Steak tartare with truffle mousse. Delicious! 👍🏼 #slovenia #visitslovenia #isola #muzemedoporucit

Jak hodnotíte tento příspěvek?

Klikněte na hvězdičky a ohodnoťte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Hodnotilo: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

před 2 měsíci
View on Instagram |
2/4
Opomíjená zelená kráska. #slovinsko🇸🇮 #jezerobled💗 #muzemedoporucit

Opomíjená zelená kráska. #slovinsko🇸🇮 #jezerobled💗 #muzemedoporucit

Jak hodnotíte tento příspěvek?

Klikněte na hvězdičky a ohodnoťte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Hodnotilo: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

před 3 měsíci
View on Instagram |
3/4
Kouzlo nechťeného. 😀 #muzemedoporucit

Kouzlo nechťeného. 😀 #muzemedoporucit

Jak hodnotíte tento příspěvek?

Klikněte na hvězdičky a ohodnoťte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Hodnotilo: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

před 3 měsíci
View on Instagram |
4/4


To, co se dnes zdá být jako tragédie nebo ztráta, se zítra jeví úplně jinak. Většinou zjistíme, že je to nový začátek nebo minimálně šance. Jde o to, dát sám(a) sobě šanci.
— Pavel Pulkráb

Copyright 2021 Fine50 © All Rights Reserved